JAMAICA (PRÒLEG)


Anar a Jamaica no estava als nostres plans, la idea enguany era agafar el cotxe i tirar cap a terres nòrdiques... Però ens va caure a les mans un catàleg d'aquesta illa caribenya i ens va captivar!
Així que de seguida ens vàrem posar a preparar les nostres vacances d'estiu.

No és un destí on trobar-te amb massa espanyols, així doncs és d'imaginar que tampoc és fàcil preparar les excursions des d'aquí sense haver d'anar a parar a alguna agència (cosa que intentem evitar sempre que podem).

En les següents entrades uns faré un petit resum de les excursions que hem fet per Jamaica, però ja us avanço que vàrem contractar a un taxista de parla anglesa per gairebé totes les sortides i va ser tot un èxit.
Aquesta és la seva plana web per si esteu interessats en contactar amb ell. Respon molt ràpid i s'ajusta a la personalització de qualsevol demanda.

Què puc dir de Jamaica?
Doncs que és el lloc més verd que he vist mai. La seva vegetació és exuberant. En algun lloc he llegit que hi ha més de tres mil espècies de plantes. 
La fruita allà té un altre sabor i he descobert alguns fruits... Per exemple el ackee.


És un fruit tropical que va ser importat a Jamaica. Ens van explicar que no es pot menjar fins que no madura al mateix arbre, ja que pot arribar a ser verinós. Un cop madur, s'utilitza molt a la cuina jamaicana i s'ha convertit juntament amb el peix gat, en un dels plats nacionals més típics.

Tampoc coneixia el kenep.


Un fruit verd que pot arribar a recordar al raïm en la seva forma. Té una pell fina i rígida i la seva polpa és de color crema o ataronjat. El sabor és agredolç.

Una altra joia és el seu famós cafè amb el mateix nom que les muntanyes més altes de Jamaica, les Blue Montain. 

També haig de fer menció de la seva fauna... Començant pel colibrí que és l'ocell nacional. A les diferents excursions que hem fet, hem anat veient moltes aus, però que no sóc capaç de reconèixer.

Hem vist i tocat cocodrils al Black River, també hem vist mangostes al Marta Brae River i Pelicans a la platja.

I ara que parlava d'excursions... Si us agrada l'aigua, a Jamaica trobareu tot tipus d'activitats relacionades amb aquest medi. Nosaltres hem visitat platges per fer esnorkeling, hem sobrepassat rius amb tirolines, hem estat a una de les quatre llacunes lluminoses del món, hem escalat cataractes...
Com veieu, és un destí que en una setmana no te l'acabes!!

Així que si voleu saber més coses, aneu clicant als següents enllaços on trobareu els detalls de les diferents excursions.

PRIMERA EXCURSIÓ - YS Falls, Black River, Pelican´s Bar.
SEGONA EXCURSIÓ - Mayfields i Negril.
TERCERA EXCURSIÓ - Martha Brae, Dunn's River, Blue Hole, Laguna Luminosa
ALTRES ACTIVITATS - Platja Dr. Cave i activitats amb Chukka.


Comentarios

Entradas populares