sábado, 23 de abril de 2011

SANT JORDI 2011


DIADA DE SANT JORDI
2011




Jo que em sento molt de la meva terra, considero aquesta diada, una de les més maques. A més a més, fa just 8 anys que per mi, és una data a commemorar... per tant, no podia faltar al meu blog una entrada dedicada a aquest bonic dia!!




Més regals que ens fa la Natura...






miércoles, 20 de abril de 2011

PA DE PESSIC



RECEPTE DE PA DE PESSIC





Ingredients:

  • 175grs. de mantega
  • 175grs. de sucre
  • 175grs. de farina amb llevat
  • 3 ous batuts
  • 1 polsim de sal
___________________________
  • confitura al gust per farcir-lo
  • sucre glass per decorar.

Preparació:


1. Posar paper vegetal a la base d'un motllo de 22cm. rodo. Engreixar les parets del motllo amb mantega.

2. Batre la mantega i el sucre. Anar afegint l'ou a poc a poc i continuar batent.


3. Passar la farina i la sal per un colador i afegir a la barreja. Abocar al motllo.
Col·locar al forn pre-calentat a 180ºC durant 25 minuts.

4. Deixar refredar. farcir amb la confitura i empolvorar sucre glass pel damunt.


El resultat és un pa de pessic no gaire alt, però sí molt bo!!





Sembla que ja he trobat la recepte base del que serà d'aquí a uns dies, un pastís de dos pisos amb cobertura fondant...

Ara toca aprendre a modelar animalons perquè facin de decoració!!
Tot plegat en properes publicacions aquí...


Pa de pessic i més...





lunes, 18 de abril de 2011

MAGDALENES DE XOCOLATA


MAGDALENES FARCIDES DE XOCOLATA CALENTA

No és que ara m'hagi donat per treure-li feina als mestres pastissers ni molt menys. Però és que porto dies buscant la recepte perfecte per fer un pastís d'aniversari com Déu mana!!
Primer vaig pensar a tirar pel camí fàcil i encarregar-lo, però al final, he decidit tirar-me a la piscina i fer-lo jo mateixa...
Ara per ara, vaig provant amb receptes de massa de magdalena, muffins i pa de pessic... a casa acabarem ben rodonets, perquè d'aquí a que arribi la data assenyalada encara queden uns quants dies.



Jo, què a la cuina només em defenc, he optat per comprar un llibre de receptes de rebosteria, per fer despesa econòmica i col·laborar ara que s'acosta Sant Jordi. Així que a part de penjar les fotos del tiberi que estic fent aquests dies, aprofitaré a penjar alguna recepte per si algú de vosaltres s'anima a provar...
Ingredients per fer vuit magdalenes de llepar-se els dits:

  • 4 cullerades de mantega
  • 50grs. de sucre
  • 1 ou gran
  • 85grs. de farina amb llevat
  • 1 cullerada de cacau en pols
  • 50grs. de xocolata negre
  • sucre glass, per empolvorar per damunt.

Preparació:
1. Col·locar 8 motlles de paper en la safata de forn.
2. Posar en un bol, la farina, el sucre, l'ou, la mantega i el cacau en pols i batir-ho tot fins que agafi una consistència suau.
3. Posar la meitat de la massa amb l'ajut d'una cullera als motllos. Partir la xocolata en 8 trocets iguals i colocar-ne 1 a cada motllo. Acabar de tapar amb la resta de masa.
4. Un cop està pre-calentat el forn a 190ºC, posar-les durant 20 minuts. Servir m'entres encara són calentes per gaudir de la xocolata desfeta.

I el resultat és aquest:


Un consell per si no us les mengeu acabades de fer...
Posar-les uns 10 segons (cada una) al microones per tal que la xocolata es desfaci. Guanyen molt!!


Magdalenes i més...





martes, 12 de abril de 2011

PET SHOP I


LITTLE PET SHOP




Un nou mes, un nou tema per la IV Lliga presencial d'Argent...
Juguets, modalitat color.


Clar que com he canviat els horaris laborals, tot i que em fastidia, me l'haig de perdre.

Que hi farem!! Jo que havia treballat i ja tenia la feina feta des de feia alguna setmana... a més a més, el tema és xulo i jo a casa disposo de prou material com per fer proves i proves.
I ja per rematar... em posaré flors (cosa que m'agrada fer de tant en tant), i diré que és una pena abandonar el vaixell ara que anava segona a la classificació general!!

En fi, tal i com està la feina, a veure qui és la guapa que es revela!! no seré jo. I si d'escollir es tracta, em quedo amb la feina i deixo la IV Lliga perquè la disputin la resta de rivals.

De tota manera, sempre tinc aquest espai, el meu raconet personal, per fer una mica més públiques les meves fotografies...










De tota manera, haig de dir que cap d'aquestes fotos era l'escollida per ser presentada a la lliga...



Més imatges d'aquests divertits animalons...



martes, 5 de abril de 2011

AMPOLLES


SENSACIONS, EMOCIONS, SENTIMENTS




(a la foto presentada a la lliga digital, li he afegit paraules com mort, assassinat, etç i la clàssica imatge de "poison" amb calavera inclosa) després de llegir tota la parrafada, s'entendrà el perquè d'aquesta apreciació.


Amb un intent de buscar alguna fotografia que fes referència a algun sentiment, o més que sentiment, un cert tipus de personalitat...
...vaig tenir la gran ocurrència fallida de voler retratar la típica i eterna pregunta "ampolla mig plena, ampolla mig buida".


Si l'ampolla s'ha de veure mig plena, demostrant així l'optimisme, la foto, segons el meu parer, ha de ser clara, neta, de colors brillants i alegres. Llavors, el fet de si hi ha uns decilitres de més o de menys, passaria del tot desapercebut. I potser podria colar!! Però donat el cas, no em serveix.


Si per contra, l'ampolla s'ha de veure mig buida (frase feta, atribuïda al pessimisme), tot i tenir el líquid mesurat a la meitat justa, la forma peculiar de l'ampolla ens enganya, ens fa creure que hi ha més del compte. Per tant, tot i que la tonalitat de la fotografia ja s'hi acosta prou bé al pessimisme, el desanim i la desmoralització, tampoc em serveix per mostrar el costat mig buit!!

Per tant, i com a conclusió, anada d'olla característica meva. Ja he fet la feina. Doncs tirant d'intel·ligència, (alguna flor m'haig de tirar de tant en tant, que no tinc avies), aplicaré unes textures per aquí i unes lletres per allà... i transformaré l'optimisme o pessimisme en altres emocions com ara la ràbia, la ira, l'engany i un llarg etç que s'hi pot amagar darrere de la premeditació d'un assassinat per enverinament.

Tot aquest rotllo, pertany a la primera foto. És ni més ni menys que el procés creatiu de la meva ment i les eines del PS per voler aprofitar una fotografia que d'un començament volia explicar una història ben diferent...








Aquestes altres dues imatges són de la mateixa sèrie, però ja sense haver de pensar que havien d'explicar cap sensació, ni emoció ni sentiment...
I potser, ara que em miro la segona, no anava tan desencaminada a fer entendre la primera idea:
Ampolla mig buida o mig plena??


Arribats a aquest punt, us faré la pregunta de rigor:
Vosaltres com la veieu??

Ampolles i altres imatges "de cuina..." al Flickr