DIA 1 - RUTA D'AMELIE, PÈRE LACHAISE I CANAL SAINT-MARTIN


Montmatre

Havíem agafat un vol de baix cost i el nostre avió arribava a l'aeroport de Beauvais, que es troba a 80 kms. del centre de París. Així que entre una cosa i una altra, deixàvem les maletes a l'apartament cap a les dotze del migdia. Sense perdre més temps, ens vàrem posar en marxa.
Aprofitant que l'apartament estava situat molt a prop de Montmatre i volíem fer part de la ruta d'Amélie, vàrem iniciar el recorregut a l'estació de metro de Lamarck-Caulaincourt.
 
En aquesta estació de metro és on Amélie deixa al captaire després de fer junts un recorregut pel barri. És un trajecte curt on ella li explica amb tota mena de detalls el que va passant al seu voltant. Després  anem a la recerca del Rue Saint-Vicent, que és el punt de partida de la pel·lícula. Aquest carrer es troba molt a prop de la Place du Tertre.
Vàrem tenir la sort d'ensopegar un diumenge amb un sol radiant i una temperatura molt agradable. A més a més hi havia una fira gastronòmica i l'ambient era immillorable.
Passejar per la plaça i els carrers adjacents fins a arribar a la Sacré-Coeur va ser tot un plaer.
  
 Per entrar a la basílica ens va tocar fer una mica de cua, però tampoc va ser res greu. En poca estona ja estàvem a dins. 
Després en sortir buscàvem les ulleres des d'on a la pel·lícula Nino veu com Amélie li retorna el seu àlbum de fotos perdut. 
Hi havia tanta gent al voltant que vaig haver de demanar a unes quantes persones que fessin el favor d'apartar-se. I que contenta estic d'haver-ho aconseguit. La foto és més maca així, oi? 

Com nosaltres estàvem fent el recorregut a la inversa, no havíem de decidir si pujàvem les escales o agafàvem el telefèric. De seguida vàrem estar a la Place Saint Pierre.
Aquí en teoria estaven les famoses fletxes de color blau  i la cabina telefònica que un cop acabat el rodatge van tornar a retirar.

La resta d'ubicacions em feien especial il·lusió. D'una banda la famosa fruiteria "Maison Collignon" que en realitat s'anomena Au marche de la butte. Situada al 56 Rue des Trois Frères.

Si sou fans de la pel·lícula, podeu comprar algun souvenir com ara postals.

Just a la cantonada es troba la façana on teòricament vivia Amélie. I dic teòricament perquè només es va fer servir l'exterior. El número del portal és el 56.


Per últim ens quedava visitar el cafè Les Deux Moulins. Cafeteria on treballava la nostra protagonista. Allà vàrem demanar una crème brûlée i vaig demanar que em fessin una foto igual  a la d'Amélie...Com era d'esperar, ella és infinitament més fotogènica!!

Per cert, us haig de dir que el preu és desorbitat per la qualitat. Tot i així, jo vaig gaudir del moment.

Ens quedava per veure la façana del famós Moulin Rouge (havíem mirat preus per entrar-hi i ho vam deixar estar. Molts diners per un tipus d'espectacle que no és del nostre estil) que està a tocar d'una parada de metro, d'aquesta manera ja enllaçàvem amb la següent visita.


Père Lachaise 

Agafant la línia blava des de Blanche (just on es troba el Moulin Rouge) hi ha una parada amb el mateix nom del cementiri, així que no té perdua.
L'horari de visita des de mitjans de març fins a l'octubre és de 9h a 18h. i l'accés és gratuït.
És un dels cementiris més celebres del món. A part de les tombes, també té monuments dedicats a algunes persones. Penseu que la llista de celebritats enterrats aquí és bastant llarga!


La veritat és que encara que costi de creure, passejar-s'hi per alguns dels seus racons resulta molt agradable. Tot i així, nosaltres tampoc vàrem invertir massa estona. Començava a caure la tarda i encara ens quedava un últim lloc per visitar.

Canal Saint-Martin

Un dels llocs preferits d'Amélie. I un altre punt on volia fer-me una foto...
La idea era simular a l'actriu tirant pedres al canal, però està tancat al públic i vaig haver de conformar-me a fer-me la foto des d'una de les barenes més pròximes.

I així va acabar el primer dia... Contenta de recórrer part de la ruta d'una de les meves pel·lícules favorites!

Si voleu llegir la resta d'entrades del viatge, cliqueu als següents enllaços:
PARÍS EN 5 DIES (pròleg)
DÍA 2 - Torre Eiffel, Invalides, Jardin du Tuileries, Boulevard Haussmann
DÍA 3 - Barri de St-Germain-des-Prés, Jardin du Luxembourg, Notre Damme, Estatua de la Llibertat
DÍA 4 - Catacumbes, Jardin des Plantes, Parc la Promenade Planteé, Barri Le Marais
DÍA 5 - Ile Saint Louise, Ile de la Cité, Pont Neuf, Arc de Trionf


Comentarios

Spontaneously Cupcakes ha dicho que…
Hola Querida, nose si me recuerdas, pero ya regrese, estoy de vuela en mi blog, me quedo aqui, quédate en el mio cuando quieras!

Entradas populares