PARÍS EN 5 DIES (PRÒLEG)

-"Jo mai tornaré. Amb la quantitat de llocs que hi ha per visitar al món... Quina ximpleria repetir"

Aquesta frase l'havia dit més d'una vegada. Potser  m'atreviria a dir que la deixava anar cada cop que en una conversa sortia el tema VIATJAR.
Anys més tard, no només he repetit destins, sinó que m'alegro d'haver-ho fet.
I ara ja puc sumar París a aquest llistat!

Fa nou anys, vaig fer un recorregut en família per França i vàrem incloure una estada de quatre dies a París.
Aquest cop ha sigut un viatge diferent. Un viatge en parella on hem estat cinc dies a la ciutat de l'amor o de la llum. Trieu l'adjectiu que més us agradi ;-p

Durant la nostra estada, hem tornat a llocs com els Jardin du Luxembourg, on vàrem aprofitar per fer-nos un selfie, però no un qualsevol, sinó una rèplica exacte d'un que havíem fet durant el primer viatge. També hem repetit l'ineludible museu de Louvre o la mítica Torre Eiffel...




Tanmateix hem estat a llocs que la primera vegada vàrem passar per alt... Les catacumbes, El cementeri Père-Lachaise o el barri de St-Germain-des-Prés que per mi ha sigut tot un descobriment!




També hem recorregut París a la recerca dels mítics macarons de Ladureé i Pierre Hermé. Però no ens hem quedat només amb aquests dolços, sinó que hem tastat Eclairs, Tartes au xocolat, Tartes aux framboises, Creps, Cheesecakes (sí ja sé que aquests últims no són francesos, però no m'hi he pogut estar)...


I si parlem de salat, ens hem fet un tip de menjar quiches, baguettes artesanes i tot tipus de preparacions fetes amb pasta de full.
Tot això per dir que en aquesta segona visita a París, el tema gastronòmic ha sigut un element de pes!
I mai millor dit, si tenim en compte que algun quilet de més ens hem endut posats a sobre!

Mentre escric, em ve al cap que després de cinc dies en els quals hem entrat a infinitat de forns de pa i pastisseries, no hem sigut capaços de comprar ni un sol croissant. Potser és l'excusa perfecte per planificar un tercer viatge, no creieu?

Bé, avui no m'estenc més,
aniré desgranant el viatge dia a dia en les properes entrades del blog. Així que si voleu seguir llegint coses de la nostra estada a París, podeu anar clicant els diferents enllaços:

DÍA 1 - Ruta d'Amelie per Montmatre, Cementiri Père Lachaise i Canal Saint-Martin
DÍA 2 - Torre Eiffel, Invalides, Jardin du Tuileries, Boulevard Haussmann
DÍA 3 - Barri de St-Germain-des-Prés, Jardin du Luxembourg, Notre Damme, Estatua de la Llibertat
DÍA 4 - Catacumbes, Jardin des Plantes, Parc la Promenade Planteé, Barri Le Marais
DÍA 5 - Ile Saint Louise, Ile de la Cité, Pont Neuf, Arc de Trionf


Comentarios

Entradas populares